Natuurkapper: Hoe open je je eigen salon!

Gratis foto's van Mooi

In de eerste paar maanden na de opening van uw salon zult u zich richten op het opbouwen van een klantenkring. Je zult alle potentiële klanten minstens één keer willen benaderen. U wilt uw klanten leren kennen, zodat u ze de perfecte kapperservaring kunt bieden. Bovendien zult u ook de volgende factoren in overweging willen nemen bij de keuze van de plaats waar u uw salon wilt openen.

Locatie – Eerst en vooral moet u de beste locatie voor uw salon vinden. Het komt er allemaal op neer waar de mensen in uw omgeving naar op zoek zijn. Als u bijvoorbeeld een kapsalon opent in de buitenwijken, moet u inspelen op de behoeften van vrouwen in de buitenwijken. Een ander punt van overweging is of u zich al dan niet in een drukbezocht gebied bevindt. Drukbezochte gebieden zijn commerciële districten of grote straten.

Kies het juiste business model

Er zijn twee belangrijke bedrijfsmodellen voor kapsalons. Het eerste is het franchise business model. In dit model verleent de franchisegever een licentie voor een merk, verschaft hij de instrumenten en middelen, en vervolgens opent de franchisenemer vele locaties onder het merk. Hoewel dit bedrijfsmodel in populariteit toeneemt, kan het erg duur zijn om meerdere vestigingen te openen.

Het andere bedrijfsmodel is dat van de directe verkoop. Met dit bedrijfsmodel kan de saloneigenaar producten en diensten rechtstreeks aan zijn klanten verkopen. Er zijn twee soorten directe verkoop: merkproducten en huismerken. Bij directe verkoop van merkproducten verkoopt de salonhouder het merk van de producten waaraan zijn klanten de voorkeur geven. Bij private label verkoopt de salonhouder producten die onder een merknaam of onder generieke namen zijn verkocht.

Ontwikkel een marketing strategie

Met alle digitale marketing strategieën, is het belangrijk om een sterke digitale marketing strategie voor uw salon te ontwikkelen. Dit zal alles omvatten van het website ontwerp, social media campagnes en digitale marketing strategieën. Uit digitale marketing strategieën zult u een digitale marketing oplossing willen kiezen die past bij uw bedrijf en uw budget.

Het belangrijkste aspect van digitale marketing is SEO. SEO staat voor search engine optimization en het is de praktijk van het optimaliseren van de zoekresultaten van uw website, zodat deze bovenaan de zoekresultaten verschijnt. Dit betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw website goed geschreven en gestructureerd is in overeenstemming met alle regels van zoekmachine optimalisatie.

Krijg een licentie en geaccrediteerd

Wanneer je kiest waar je je salon wilt openen is het ook belangrijk om te controleren of de stad of staat waar je gevestigd bent een licentie vereist. Voordat je je deuren opent moet je er zeker van zijn dat je hier toestemming voor hebt. Als je eenmaal je locatie hebt gekozen, moet je ervoor zorgen dat de stad of staat je toestemming geeft om een kapsalon te exploiteren.

Als je vanuit een woonadres werkt, moet je een bedrijfsvergunning aanvragen. Wat u moet doen is uw gemeenteraad of gemeentehuis vragen hoe u een kapsalonvergunning kunt krijgen. Als u opereert vanuit een commercieel adres, moet u een bedrijfspand huren. Wat je zeker wilt weten is dat je werkt binnen de richtlijnen van de stad of de staat.

Conclusie

Door de tips en strategieën te volgen die we in dit artikel hebben gegeven, zul je goed op weg zijn om je eigen kapsalon te openen. Met de juiste locatie en business model, kunt u succesvol zijn in de kapsalon industrie. Deze Natuurkapper heeft deze strategieën goed gevolgd.